Als je een hond of kat hebt, heb je hier uiteraard het beste mee voor. Je zorgt dat het dier te eten krijgt, geeft hem aandacht en speelt ermee. Sommige baasjes sluiten zelfs een verzekering voor hun huisdier af. Twijfel je of het verstandig is om je huisdier te verzekeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de belangrijkste zaken met betrekking tot een huisdierverzekering op een rijtje.
 

Soorten

Omdat we het hier over een huisdierverzekering hebben, denk je misschien dat deze verzekering uitkomst biedt voor ieder huisdier. Dit is niet het geval, want bij de meeste verzekeraars kun je alleen een katten- en hondenverzekering afsluiten. Voor een kat sluit je de kattenverzekering af en voor een hond de hondenverzekering, dit spreekt voor zich.

Dekking

Je sluit een verzekering voor je huisdier uiteraard pas af als je weet waar je precies voor verzekerd bent. Daarom ben je benieuwd naar de dekking van zo’n verzekering. De basis van zowel een katten- als hondenverzekering is hetzelfde. Je huisdier is namelijk verzekerd bij ongevallen, ziektes en aandoeningen. Moet je hond of kat voor een consult naar de dierenarts? Is er een operatie nodig? Of moet jij je huisdier in laten slapen? Dan draai je zelf niet op voor de kosten, want dergelijke zaken vallen allemaal binnen de basisdekking van een katten- en hondenverzekering.

Wil je alleen het allerbeste voor je hond of kat? Dan kun je één of meer aanvullende verzekeringen afsluiten. Heeft je hond of kat zorg nodig van de dierenfysio? Dan kan dit je veel geld kosten. Dit voorkom je door een aanvullende verzekering af te sluiten. Verder kun jij je huisdier ook aanvullend verzekeren voor gebitszorg. Als je vaak met je hond of kat op vakantie gaat, is een reisverzekering voor huisdieren het overwegen waard. Je huisdier is dan ook verzekerd als hij in het buitenland zorg nodig heeft.
 

Premie

Net als andere verzekeringen kost een huisdierverzekering ook geld. Hoeveel je per maand betaalt, hangt af van de dekking die je kiest. Beperk jij je tot de basisverzekering? Dan valt de premie lager uit dan wanneer je ook aanvullende dekkingen afsluit voor je hond of kat. Wie wil weten hoeveel hij per maand aan een huisdierverzekering kwijt is, kan op de website van een verzekeraar een berekening maken. Je weet zo binnen de kortste keren hoeveel premie je betaalt om je hond of kat te verzekeren.
 

Afsluiten

Heb je een kat of hond, maar is deze niet verzekerd? Dan zie je nu misschien toch in dat het handig is om alsnog een huisdierverzekering af te sluiten. Hier hoef je niet mee te wachten, want bij de meeste verzekeraars kun je een honden- en kattenverzekering online afsluiten. Selecteer om welk huisdier het gaat, vul de geboortedatum en het ras in en geef het geslacht aan. Kies vervolgens hoe jij je hond of kat wilt verzekeren, vul aanvullende gegevens in, controleer of alles klopt en verstuur je aanvraag.